روز درختكاري : در ايران، روز 15 تا 22 اسفند ماه به عنوان “هفته منابع طبيعي” نامگذاري شده است كه نخستين روز اين هفته يعني 15 اسفند “روز درختكاري” است.
روز درختكاري ابتدا در سال 1872 و در ايالت نبراسكاي آمريكا و در تاريخ 10 آوريل (21 فروردين)، توسط فردي به نام J.Sterling Morton برگزار شد و گفته مي شود كه در آن روز بيش از 1 ميليون درخت كاشته شده است اما بعد از مدتي اين تاريخ به آخرين جمعه ماه آوريل انتقال يافت.
درختكاري در ايران داراي پشتوانه اي از علايق ملي و سنت تاريخي است، تاريخ نشان مي دهد كه ايرانيان باستان، جشن هاي خاصي داشتند و در اين جشن ها به درختكاري پرداخته و به خاك و زراعت احترام مي گذاشتند.
در كشور ما روز درختكاري در 15 اسفند هر سال برگزار مي شود و مردم با حضور در پارك ها، جنگل ها و اقصي نقاط شهر اقدام به كاشت نهال هاي جوان مي كنند. ايراني ها هر سال با كاشت درخت به استقبال سال نو رفته و در واقع با اين كار نمادين در آستانه بهار زندگي را به زمين باز مي گردانند. در اين روز در مقابل بيشتر پارك ها و فضاهاي سبز و ديگر نقاط شهر نهال هايي به صورت رايگان در اختيار مردم قرار مي گيريد.
در اديان و فرهنگ هاي مختلف جهان، درخت و درختكاري جايگاه خاصي دارد. دين مقدس اسلام نيز بشر را به كاشت درخت تشويق و ترغيب كرده است و بعضي از بزرگان دين به اين امر اشتغال داشته اند. حضرت علي عليه السلام در مدينه باغ هاي خرماي فراواني به وجود آورد و بيشتر آنها را در راه خدا وقف كرد
پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم در اين باره مي فرمايد: «اگر شخصي درختي بكارد يا مزرعه اي را به زير كشت ببرد و انسان ها، حيوانات يا پرندگان از آن بخورند، اين كار صدقه اي از طرف آن شخص شمرده مي شود». نيز در روايتي معتبر از يكي معصومين (ع) منقول است كه: “حتي اگر ديديد قيامت بر پا شد و شما مشغول كاشتن درختي بوديد، ازاين عمل نيك خود دست برنداريد”. و اين نشانگر تاكيد و توصيه اولياي اسلام به حفظ و حراست از درختان و اهميت درختكاري است.
امروزه با صنعتي شدن جوامع بشري درختان نقش مهم تري در زندگي بشر ايفا مي كنند، از سويي مقدمات پيشرفت بيشتر صنعت و فناوري را موجب مي شوند و منابع تامين كننده محصولاتي نظير وسايل چوبي، مبلمان، لوازم التحرير (كاغذ، انواع مدادهاي مختلف) الوار و هزاران محصول ديگر محسوب مي شوند و از سو ي ديگر به منزله ريه هاي يك شهر تلقي شده و نقش مهمي در تامين سلامت اعضاي جامعه را ايفامي كنند. اين مورد اخير از مورد قبل مهم تر مينمايد.